Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul creditelor de la BRD Truică a investit banii din creditele frauduloase în case și ambarcațiuni de lux

ro

19 May, 2015 18:45 1958 Marime text
 
Giorgiana Hosu, procuror șef adjunct al DIICOT, a explicat, astăzi, că banii din creditele luate fraudulos de la BRD de omul de afaceri Remus Truică au fost investiți în imobile și ambarcațiuni de lux. Potrivit acesteia, Truică a inițiat un grup infracțional organizat care a avut ca scop obținerea de credite de la BRD cu documente de evaluare false. Din acest grup au făcut parte persoane cu funcții de conducere de la BRD, din Comitetul de credit al băncii, notari, evaluatori, oameni de afaceri.
Această grupare a luat în total 17 credite de la BRD, toate neperformante și nerambursate până în prezent. Dintre acestea, 15 credite l-au avut ca beneficiar pe Truică, acesta folosindu-se de persoane interpuse. "Conducerea BRD a pus la dispoziția procurorilor toată documentația necesară, banca făcând plângere penală", a mai spus Giorgiana Hosu. Ca mod de operare, Hosu a precizat că atât solicitarea, cât și verificarea condițiilor de acordare a creditelor se realizau într-un timp extrem de scurt, de o zi sau două, iar imobilele oferite ca garanții erau mult supraevaluate.
Remus Truică a fost chemat astăzi la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunoștință faptul că este urmărit penal, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, instigare la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.  Procurorii au pus sechestru asigurător pe averea lui Truică. Săptămâna trecută, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sârbu și Sorin Roșca-Stănescu, pentru înșelăciune și spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii. Tot în acest dosar apare și numele Elenei Udrea, în legătură cu un credit de 3 milioane euro luat de la BRD, însă cauza a fost declinată la DNA.

sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii