Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar Voicu - ICCJ a stabilit pentru 14 iulie primul termen in dosarul senatorului Voicu

ro

21 May, 2010 18:33 1275 Marime text

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit pentru data de 14 iulie primul termen de judecată în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu, dar şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt acuzaţi de mai multe fapte de corupţie.

Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei şi cotinuarea cercetărilor cu privire la Cătălin Voicu, pentru trafic de influenţă, dar şi în ceea ce îi priveşte pe judecătorul de la ÎCCJ Cristian Jipa şi senatorul Alexandru Mazăre, pentru trafic de influenţă şi respetiv cumpărare de influenţă.

"Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea actelor de urmărire penală cu privire la inculpatul Cătălin Voicu, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, cu privire la învinuitul Jipa Cristian, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi cu privire la învinuitul Mazăre Alexandru, senator în Parlamentul României, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă. Calitatea de inculpat, respectiv de învinuit a persoanelor menţionate nu afectează în nici un fel prezumţia de nevinovăţie care li se aplică în această etapă a anchetei penale", se arată într-un comunicat al DNA remis vineri NewsIn.

Procurorii DNA au finalizat ancheta şi i-au trimis în judecată pe senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic pentru fapte de corupţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii