Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în urma concertului susținut de Carla's Dream

ro

22 May, 2016 10:08 1735 Marime text
Oamenii legii din Piatra Neamț au deschis un dosar penal în urma concertului Carla's Dream organizat de Galleria Mall din municipiu. În acest moment se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă.
 
„Dosarul penal este sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț. În cursul zilei de sâmbătă au avut loc primele audieri în dosar. În cauză se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment și dispunerea măsurilor legale ce se impugn”, poterivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Neamț.
 
De asemenea, primarul interimar al municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a solicitat, ieri, tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu să verifice amănunțit dacă au fost respectate legile de către organizatorul concertului Carla's Dream de la Galleria Mall Piatra Neamț și să ia măsuri drastice, potrivit agerpres.ro.
 
Edilul a declarat, într-o conferință de presă, că respectivul complex comercial nu a solicitat autorizarea concertului susținut de Carla's Dream, deși, în opinia sa, trebuia să facă un astfel de demers.
 
De asemenea, ISU Neamț a deschis o anchetă pentru a constata dacă au fost încălcate normele PSI și au precizat că Galleria Mall Piatra Neamț deține autorizație de securitate la incendii. Ei spun că la concert au fost între 2.000 și 3.000 de persoane, în timp ce membrii formației au estimat un număr dublu de participanți.
 
Răspunsul repreyentanţilor mall-ului a fost acela să intrarea a fost liberă la concert și că nu s-au așteptat la un flux atât de mare de oameni. Aceştia au mai precizat faptul că spectacolul a fost organizat la etaj cu ocazia deschiderii mai multor magazine și au informat că au solicitat oficial prezența la eveniment a reprezentaților ISU, Jandarmeriei, Poliției și Ambulanței. Tot ei au ţinut să mai menţioneye faptul că pe parcursul concertului au fost deschise toate instalațiile de aer condiționat și geamurile de la etaj, însă acestea nu au făcut față numărului mare de oameni veniți la concert.
 
Vă reamintim că, în timpul unui concert susținut de Carla's Dream, susținut într-un mall din Piatra Neamț, nouă persoane au leșinat iar cinci dintre acestea au fost transportate la spital din cauza căldurii insuportabile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii