Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar cu inculpați ”grei” DIICOT a declinat la DNA dosarul privind creditele ilegale de la BRD

ro

13 Nov, 2015 18:20 3550 Marime text
Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a declinat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dosarul privind acordarea ilegală de credite de la BRD, prin care s-ar fi produs băncii un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro. DIICOT a anunţat, în 19 mai, că în dosarul privind acordarea ilegală de credite a fost începută urmărirea penală în cazul a 30 de persoane.
Astfel, procurorii DIICOT au început urmărirea penală în cazul lui Lucian Cojocaru şi Remus Truică, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal şi complicitate la spălare de bani, Alexandru-Claudiu Cercel-Duca, Gabriela-Ştefania Gavrilescu, Dana Băjescu, Mihail Andrei Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceauşu, Alice Monac şi Alexandru Lucian Anghelescu, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.
 
A fost începută urmărirea penală şi în cazul lui Cristian-Relu Aparaschivei, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. De asemenea, a fost începută urmărirea penală şi în cazul Cristinei-Gabriela Mazilu, Ioana-Irina Truică, Ilie-Marius Coconete, Ştefan Munteanu, Ionuţ Victor Nicoreşteanu, Niculae Ciumeti, Constantin Eugen Pop, Giorgiana Mirela Pop, George Gabriel Lişu şi S.N.E, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.
 
În cazul lui Andrei-Mihai Bejenaru, Dan-Octavian Harabagiu şi Marian Gheorghe, procurorii au început urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune şi complicitate la spălare de bani.
 
În comunicatul DIICOT se mai arăta că în cazul lui Sorin Roşca-Stănescu şi Adrian Sârbu a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani, iar în cazul Minolei-Alexandra Şerban şi Dumitru Diaconescu a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, în timp ce Dorin Cornal Drulă este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Și Udrea este cercetată în acest dosar!
 
Procurorii DIICOT sunt cei care au instrumentat de fapt acest dosar până în acest moment. Printre cei acuzați că au luat creditele ilegale se numără și cel făcut de Elena Udrea. Vă amintiți de acel credit de 3 milioane de lei care nu o lăsat pe Udrea să doarmă noaptea, nu? Acel credit a fost preluat de un apropiat al Elenei care, evident, că nu l-a mai plătit. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA.
Elena Udrea este urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în dosarul de la DNA privind creditul contractat de aceasta la BRD, în aceeaşi cauză fiind pus sub acuzare şi Sorin Popa, fost vicepreşedinte al băncii.
 
Remus Truică, sub control judiciar în același dosar
 
Astăzi, în faţa procurorilor anticorupţie a fost chemat omul de afaceri Remus Truică, cercetat în dosarul acordării ilegale de credite de la BRD, iar anchetatorii au decis să-i prelungească măsura controlului judiciar.
”Pentru punerea în executare a activităţilor infracţionale inculpatul Remus Truică s-a folosit în principal de inculpatul Cristian Aparaschivei, omul său de încredere, care l-a rândul său a atras în cadrul grupului infracţional organizat alte persoane”, mai notează procurorii DIICOT, precizând că Truică a coordonat şi înfiinţarea a cinci societăţi comerciale reprezentate şi administrate de către Cristian Aparaschivei şi Ilie Coconete şi S.N.E, care, de asemenea, au obţinut în mod fraudulos credite de la BRD - Groupe Société Générale.





Sursa foto: bzv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii