Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doru Iuga, Klaus Zander şi ceilalţi patru acuzaţi de proxenetism sau sex cu minori rămân în arest

ro

23 Jul, 2011 00:28 1710 Marime text

Directorul OTV Doru Iuga, Klaus Zander şi ceilalţi patru acuzaţi de proxenetism sau sex cu minori rămân în continuare încarceraţi, după ce Judecătoria Sectorului 2 a prelungit, vineri, cu 30 de zile, mandatele lor de arestare preventivă.

Instanţa a admis, vineri, propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pentru directorul OTV Andrei Costin Doru Iuga, Klaus Zander, Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Romeo Ştefan Haciadurian şi Adrian Dobre.

Avocaţii au cerut instanţei Judecătoriei Sectorului 2 înlocuirea arestării preventive în cazul clienţilor lor cu interdicţia de a părăsi localitatea, însă solicitarea a fost respinsă, astfel că cei şase rămân în continuare în arest.

Decizia Judecătoriei Sectorului 2 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Cei şase sunt în arest preventiv din 1 iulie, fiind acuzaţi de proxenetism sau sex cu minori. Atunci, Judecătoria Sectorului 2 a decis atât arestarea celor şase, cât şi emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Costel Ţurcanu, poreclit "Scooby". Potrivit anchetatorilor, Ţurcanu este unul dintre proxeneţii din grupare, acesta fiind plecat din ţară, existând informaţii că ar fi în Germania.

Persoanele care se prostituau în beneficiul reţelei câştigau zeci sau sute de lei, în vreme ce proxeneţii reţineau câştiguri de ordinul a mii de lei.

Membrii reţelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fără adăpost, şi le găseau clienţi pentru a se prostitua. Odată ce tinerii începeau să câştige mai mulţi bani, ajungeau să ceară ei înşişi să le fie găsiţi clienţi şi să fie transportaţi de proxeneţi la locuinţele acestora. Majoritatea tinerilor racolaţi sunt din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Toate persoanele implicate în acest caz sunt bărbaţi care aveau fie rolul de proxeneţi, fie se prostituau, fie erau clienţi.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii