Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu național. Ce scrie presa internațională despre funeraliile Regelui Mihai I

ro

16 Dec, 2017 13:22 3585 Marime text
Presa intrenaţională relatează evenimentele legate de funeraliile Regelui Mihai I. Zeci mii de oameni şi-au prezentat ultimele omagii la catafalcul regelui. Peste Prut, unul dintre site-urile de ştiri marchează chiar cu doliu prima pagină, relatează Digi 24.

Doliu pe prima pagină a ziarului online din Republica Moldova Deschide.md, publicată în întregime alb-negru. „Adio, Majestate!” scrie pe antet.

Publicaţia scrie despre satul ce poartă numele uneia dintre reginele României, unde steagurile au fost coborâte în bernă pentru Regele Mihai, în ciuda faptului că preşedintele moldovean a refuzat să declare doliu naţional.

„Lecție de demnitate pentru antiromânul Dodon: Un sat din raionul Soroca este în doliu în memoria Regelui Mihai”. Despre acelaşi gest scrie şi Timpul: Locuitorii comunei Regina Maria deplâng moartea „Regelui Mihai I al tuturor românilor”. Sătenii au plecat capetele pentru un minut de reculegere, relatează jurnaliştii moldoveni.

Basarabenii au adus flori şi au aprins lumânări la sediul Ambasadei României la Chişinău şi au lăsat mesaje de condoleanţe, consemnează şi Ziarul Naţional din Republica Moldova, sub titlul „OMAGIU pentru Regele Mihai: Basarabenii vin cu flori și lumânări la Ambasada României și lasă mesaje în Cartea de Condoleanțe”

Despre omagiile aduse Regelui Mihai scrie şi publicaţia franceză Paris Match. ”Mii de români de toate vârstele s-au perindat cu flori şi lumânări la Palatul Regal din Bucureşti. Au stat ore întregi la rând pentru a se putea înclina în faţa sicriului”, scrie revista franceză.

Peste Ocean, LA Times a publicat un articol în care descrie funeraliile de la Bucureşti: „Mii de oameni îndoliaţi îşi iau rămas-bun de la Regele Mihai al României”

Iar ziarul Christian Science Monitor scrie că moartea ultimului suveran al românilor s-a întâmplat într-o perioadă în care ţara trece prin tulburări politice şi că nu puţini - fac comparaţia între actuala clasă politică şi regele Mihai.

Citește și: Doliu național. Ultima zi de doliu național în memoria Regelui Mihai. Programul ceremoniei funerare. Familii regale prezente
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii