Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” A decedat una din personalităţile biologiei marine, Adrian Telembici

ro

23 Oct, 2010 14:59 1291 Marime text

Cercetătorul de înalt prestigiu naţional şi internaţional, Adrian Telembici a decedat ieri dimineaţă în urma unui atac cerebral, la vârsta de 65 de ani. Colegii sunt profund afectaţi de pierderea suferită cu atât mai mult cu cât acesta nu a acuzat niciodată astfel de probleme şi nici nu s-a plâns că ar fi bolnav.

A lucrat 45 de ani în cadrul Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" şi se pensionase de trei ani. Foştii săi colegi au numai cuvinte de laudă faţă de cel care le-a fost aproape o viaţă, un foarte bun didact care avea relaţii cu toate universităţile din ţară şi nu numai. Potrivit celor declarate de dr. ing. cercetător ştiinţific Laura Alexandrov, reputatul biolog avea relaţii foarte bune cu universităţi din Franţa: "A avut colaborări internaţionale foarte bune dar nu vroia să iasă în faţă, nu-i plăcea. Era un foarte bun fiziolog, un foarte bun cunoscător al organismarine, un teoretician dar şi practician cunoscut în ţară dar şi peste hotare. A fost un om foarte respectat, un şef de departament şi un coordonator foarte bun al cadrelor tinere". Dedicat cercetării a elaborat şi transmis discipolilor o experienţă ştiinţifică valoroasă şi bogată şi a contribuit la formarea tinerei generaţii de specialişti în domeniu. Regretatul biolog are doi copii, un băiat informatician şi o fată, cercetător şi ea care lucrează la Institutul de Cercetare Ovine Caprine din Palas.

Corpul neînsufleţit al lui Adrian Telembici este depus la capela cimitirului de la Energia iar înmormântarea va avea loc mâine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii