Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în muzica internaţională A murit cântăreţul David Bowie

ro

11 Jan, 2016 09:34 2119 Marime text
S-a stins din viaţă, la vârsta de 69 de ani, cântăreţul britanic David Bowie. Acesta a pierdut bătălia cu o boală incurabilă, cu care s-a luptat în ultimele 18 luni. Pe 8 ianuarie 2016, de ziua sa de naştere, David Bowie îşi lansase cel de-al 29-lea album.

Potrivit Wikipedia, David Bowie (născut David Robert Jones pe 8 ianuarie 1947) a fost un cântăreț, compozitor, producător și inginer audio englez, câștigător a două premii Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii de rock 'n' roll și frecvent reinventându-și muzica, Bowie este considerat de marea majoritate drept un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat dintr-o vastă paletă de artă filozofie și literatură. Bowie era, de asemenea, un actor de film și teatru, regizor și artist vizual de videoclipuri muzicale.

„10 ianuarie 2016 - David Bowie a murit astăzi în pace, înconjurat de familia lui, după 18 luni de luptă curajoasă contra cancerului. În timp ce mulţi dintre voi vreţi să publicaţi ştirea acestei pierderi,  noi vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în perioada când este îndoliu“, se arată pe pagina de Facebook a lui David Bowie.

Sursa foto: vulture.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii