Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu in Arhiepiscopia Tomisului S-a dus la Domnul preotul Ştefan Gabriel Girel

ro

30 Dec, 2010 11:08 3311 Marime text

După o grea suferinţă a încetat călătoria pământească preotul Girel Ştefan Gabriel de la parohia ,,Sfântul Apostol Andrei" din municipiul Constanţa, în seara zilei de 28 decembrie 2010, potrivit Radio Dobrogea.
Trupul său a fost doborât de o boală nemiloasă dar sufletul său rămâne viu pentru veşnicie. Părintele Ştefan - Gabriel s-a născut la 5 martie 1970 în municipiul Constanţa, iar după terminarea studiilor gimnaziale şi liceale, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă ,, Iustinian Patriarhul " din Bucureşti în anul 1994.
A fost hirotonit preot în anul 1994 pentru parohia Istria, unde a slujit un an. Între anii 1995 - 2001 a slujit la parohia Săcele, iar din anul 2001 a slujit în Constanţa la parohia ,,Sfântul Apostol Andrei" din cartierul Palas.
Astăzi toţii preoţii şi credincioşii care i-au fost alături, plâng trecerea lui jertfelnică şi prematură în veşnicie. Rănile sângerânde din sufletele fraţilor preoţi şi ale enoriaşilor din cele trei parohii sunt alinate de balsamul nădejdii că părintele Ştefan - Gabriel va fi primit cu dragoste de bunul Dumnezeu în ceata slujitorilor cereşti. Părintele avea două fiice.
Slujba de prohodire şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de un sobor de preoţi la biserica parohiei ,, Sfântul Apostol Andrei", joi, 30 decembrie 2010.
Se va oficia Sf Liturghie de la ora 09.00, iar slujba de înhumare va începe la ora 12.00.

Sursa: http://www.radiodobrogea.ro/

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii