Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tineri rătăciți pe Ceahlău, găsiți pe marginea unei prăpăstii

ro

11 Jun, 2016 18:06 2211 Marime text
Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, a anunțat, astăzi, că doi tineri în vârstă de 24 și 26 ani, din Iași, s-au rătăcit ieri, în masivul Ceahlău, și au solicitat telefonic sprijinul salvamontiștilor. Papalicef a spus că legătura telefonică a fost foarte proastă și s-a pierdut imediat după apelul de ajutor. Totuși, dispecerul a înregistrat faptul că tinerii se află într-o zonă deosebit de periculoasă, undeva între pereții Ocolașului Mic și Jgheabul Ursăriei.
 

"După două ore de căutari, echipa de intervenție i-a găsit blocați pe o brână, deasupra unei prăpastii de câteva sute de metri. După ce au fost extrași și conduși la cabana Dochia, aceștia au povestit că inițial au urcat pe traseul Izvorul Muntelui — Poiana Maicilor — Ocolașul Mic și în punctul numit La Viperie nu au mai recunoscut traseul datorită degradării rezultate în urma ultimei furtuni și a copacilor căzuți. Au făcut dreapta confundând poteca cu una din potecile de capră neagră foarte numeroase în acea zonă. După un timp, când poteca s-a pierdut și atât deasupra cât și dedesubt erau pereți impresionanți de stâncă de sute de metri înălțime și adâncime, au realizat că sunt într-o situație disperată. Au încercat să sune de mai multe ori după ajutor, dar datorită zonei stâncoase nu au găsit decât târziu o urmă slabă de semnal", a declarat Papalicef, citat de Agerpres.

 
După ce au reușit să comunice cu salvatorii montani, cei doi au rămas pe o brână între stânci unde au fost găsiți de echipa de intervenție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii