Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi suspecți bănuiți de legături cu teroriștii de la Bruxelles, arestați în Germania

ro

25 Mar, 2016 21:37 1679 Marime text
 
Poliția germană a confirmat astăzi arestarea a doi suspecți, unul la Dusseldorf și celălalt la Giessen, care sunt investigați pentru posibile legături cu autorii atentatelor de la Bruxelles.
 
Primul este un cetățean german, prezentat sub identitatea de Samir E., în vârstă de 28 de ani, arestat ieri de un comando într-un cartier din Dusseldorf. Celălalt este un marocan de aceeași vârstă, el fiind arestat în timpul unui control al poliției în gara Giessen, transmite agenția EFE.
 
Săptămânalul Der Spiegel a scris anterior despre cazul lui Samir E, menționând că în vara anului 2015 el a fost reținut de autoritățile turce la granița cu Siria, împreună cu Ibrahim El Bakraoui, unul dintre presupușii teroriști kamikaze ce au executat atacul la aeroportul din Bruxelles. Amândoi au fost ulterior expulzați în Olanda.
 
Cât despre suspectul marocan, autoritățile germane au constatat că se afla ilegal în Germania și avea antecedente penale atât în această țară cât și în Italia. În plus, el a pătruns pe teritoriul german sub mai multe identități, iar din documentele găsite asupra sa rezultă că a călătorit recent la Bruxelles.
 
Autoritățile germane analizează în prezent și datele din telefonul său mobil. Potrivit Der Spiegel, în memoria acestui telefon s-au găsit două mesaje, în primul menționându-se numele Khalid El Bakraoui, fratele lui Ibrahim și presupus autor al atacului sinucigaș din stația de metrou Maelbeck. Al doilea mesaj conținea cuvântul 'sfârșit', scris în franceză, și a fost transmis marți la ora 09:08, cu numai câteva minute înaintea exploziei de la metrou.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii