Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi miniștri din Germania și Italia propun o reformă a sistemului de azil în Europa

ro

05 Mar, 2016 19:41 1312 Marime text
Miniștrii de interne din Germania și Italia, Thomas de Maiziere și Angelino Alfano, au propus, într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene, o reformă radicală a sistemului de azil european.
 
Cei doi miniștri propun crearea unei agenții europene pentru azil și cer o reformă ambițioasă a acordului de la Dublin care stabilește competențele țărilor în ceea ce privește refugiații care ajung în Europa.
 
Primul pas ar fi acela de a îmbunătăți protecția frontierelor externe ale UE pentru a reduce numărul de refugiați care sosesc în Europa, notează Agerpres. Sistemul actual, cu centre de înregistrare (hotspots) trebuie integrat într-un mecanism european pentru a evita ca persoanele să se înregistreze în mai multe țări și să ceară azil în fiecare dintre acestea.
 
De asemenea, cei doi miniștri au în vedere crearea unui sistem comun de returnare în țările de origine a migranților care ajung ilegal în Europa și care imigrează din rațiuni economice. De Maiziere și Alfano propun crearea unui contingent european de refugiați care ar urma să fie selectați din țările de origine și transportați în Europa, de unde să fie repartizați între țările membre ale UE.  
 
Sursa foto: AP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii