Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi militari răniţi în Afganistan, propuşi să devină cetăţeni de onoare ai Constanţei

ro

25 Oct, 2016 18:37 4441 Marime text
Plutonierul Ionel Eugen Bida, rănit în 2010 în timpul unei misiuni militare în Afganistan şi plutonierul adjutant Florin Bolovan, rănit şi el în urma unei explozii în teatrul de operaţii din Afganistan în 2006, sunt propuşi de primarul Decebal Făgădău pentru a primi titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Constanţa“.

Proiectul se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal ce va avea loc pe 31 octombrie.

Plutonierul Ionel Eugen Bida a făcut parte din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT) nr. 1, tip batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan.

El a fost rănit pe 7 aprilie 2010. Echipa mixtă româno-afgană în care se afla a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul.

În urma incidentului, plutonierul a fost rănit la piciorul drept. El a fost evacuat de urgenţă cu un elicopter la Spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la Spitalul bazei americane Landstuhl din Ramstein, Germania.
 
Plutonierul adjutant Florin Bolovan, subofiţer sanitar în cadrul Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi“ Topraisar a fost rănit pe 31 martie 2006, în timpul unei misiuni executate în apropierea bazei militare din Kandahar. La acea vreme, militarul a fost şi el tranferat de la spitalul de campanie din Kandahar la o clinică din Germania, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii