Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi dintre răniții exploziei de la fabrica braşoveană de pâine sunt internați în stare gravă

ro

09 Nov, 2015 16:05 1364 Marime text
Starea celor doi răniți în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Brașov, o femeie de 51 de ani și un bărbat de 46 de ani, internați la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență, este gravă. Informaţia a fost furnizată presei de managerul spitalului, dr. Daniela Neculoiu. Ea a ţinut să precizeze că cei doi „sunt stabili” în acest moment, însă „evoluția poate fi imprevizibilă”.
„S-a luat legătura cu Ministerul Sănătății în cazul în care aparținătorii ar dori să-i transporte la o clinică din străinătate. În cazul în care familiile celor doi răniți se hotărăsc să fie transportați, ar trebuie să facă o cere scrisă în acest sens. Am discutat cu aparținătorii, dar deocamdată nu avem un răspuns. Trebuie evaluați în cazul în care se dorește transportul lor și găsită clinica din străinătate care se oferă să-i primească. Sunt mai multe formalități de făcut dacă vor fi transportați în străinătate", a spus dr. Neculoiu. Cei doi răniți au arsuri pe 30% din suprafața corpului și pe căile respiratorii superioare.
Situația altor trei răniți în aceeași explozie este mai bună, ei fiind internați la secția de chirurgie plastică, se poate comunica cu ei, iar astăzi se aflau în sala de operație pentru tratamentele zilnice și schimbarea pansamentelor. „Aceștia au arsuri pe 10% din suprafața corpului, iar pe durata spitalizării, începând de joi noaptea, nu au intervenit complicații”, a mai spus Daniela Neculoiu, citată de Agerpres.
Amintim că cinci persoane au fost rănite în explozia produsă joi seara la o fabrică de pâine din Brașov, iar una a decedat la spital după câteva ore. Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a deschis un dosar de cercetare in rem în acest caz, pentru cinci infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă de către angajator și nerespectarea măsurilor legale de securitate în muncă de către angajați.






sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii