Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi consilieri personali ai directorului general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, trimişi în judecată

ro

28 Jun, 2016 12:03 2600 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților
 
  • ABODI GHEORGHE, la data faptei consilier personal al directorului general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
  •  
  • URZICĂ MIRCEA EUGEN, la data faptei consilier personal al directorului general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul lunii iunie 2010, inculpatul Abodi Gheorghe, în calitate de consilier personal al directorului general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, prevalându-se de influenţa avută asupra funcţionarilor publici din conducerea instituţiei şi asupra unor angajaţi din structurile subordonate, a pretins prin intermediul  inculpatului Urzică Mircea Eugen și a primit direct, de la un om de afaceri, suma de 15.000 lei.
 
În schimbul banilor, inculpatul Abodi Gheorghe i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcţionarii publici susmenţionaţi să asigure cât mai repede  plata  facturilor emise de firma acestuia din urmă.
 
 În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Abodi Gheorghe, până la concurenţa sumei de 15.000 lei, în vederea confiscării speciale.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii