Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentele de la Spitalul CF 2 din Bucureşti, ridicate de către anchetatori

ro

02 Aug, 2016 12:14 1095 Marime text
Polițiștii de la Transporturi și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor ridica, astăzi, documente de la Spitalul CF 2 din București în dosarul privind transfuzia greșită de sânge, anunţă Agerpres.
 
Un dosar penal in rem a fost deschis pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar ancheta este realizată de Direcția de Poliție Transporturi, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, scrie sursa citată.
 
Conform Ministerului Sănătății, spune Agerpres, o pacientă în vârstă de 39 de ani a fost operată la Spitalul Clinic CF 2 din București în data de 26 iulie, unde i-a fost administrată o unitate de sânge (masă eritrocitară) AB4 pozitiv, deși grupa acesteia de sânge este O I pozitiv.
 
De asemenea, inspectorii sanitari au mai probat că unitatea de transfuzii a spitalului (UTS) nu este autorizată conform normelor legale în vigoare și că nu există o procedură de testare a grupei sanguine la patul pacientului, respectiv în sala de operații, iar registrele și evidențele referitoare la testele pretransfuzionale nu sunt complete.


Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii