Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea sub cod portocaliu Ce inundaţii a produs Dunărea în judeţul Constanţa

ro

24 May, 2014 11:26 3965 Marime text
Ca urmare a creșterii nivelului fluviului Dunărea, în baza datelor furnizate din teritoriu de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, au fost afectate 481 hectare teren agricol, 29 ha pădure, 78 ha păsune și 15 grădini, informează reprezentanţii Prefecturii judeţului Constanţa.
Astfel, la Hârșova au fost afectate de apele Dunării 450 ha teren agricol, 30 ha pășune și fânețe, 25 ha pădure (puieți). La Dunăreni apele fluviului au năvălit peste 1 ha teren agricol, iar la Ostrov peste 4 ha pădure. La comuna Topalu au fost inundate 24 ha pășune și 6 grădini, iar la Ghindărești – 24 ha păsune și 5 grădini. În comuna Seimeni apa a cuprins 30 ha teren agricol și 4 grădini
Pentru limitarea efectelor inundațiilor au fost luate anumite măsuri:
Digul de apărare Rasova a fost consolidat pe o lungime de 450 m fiind înălțat cu 0.60 m, unde s-au folosit  1800 saci, 100 kg. folie,  30 kg. sârmă şi 50 m sfoară legat saci. În sectorul Gârliciu - Dăieni, digul este consolidat pe o distanță de 1.5 km. Aici s-au folosit următoarele materiale: 1000 saci, 90 kg. folie, 20 kg. sărmă. De asemnea au fost puse în funcțiune pompele de desecare din zona Hârșova – Vadu Oii.
La nivelul Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova, se lucrează la închiderea căiilor de acces către Dunăre în corpul digului din zona Căpităniei. Aici se folosesc următoarele materiale puse la dispoziție de autorităţile locale: 1000 saci, 90 kg. folie, 20 kg. sârmă. În zonă se acționează cu 3 agenți de la poliția locală și 2 agenți de la poliția națională pentru supravegherea digului de apărare; 12 persoane, 3 autoturisme, o basculantă și un buldoexcavator pentru supraînălțarea digului și astuparea căilor de acces către Dunăre.
Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice monitorizează evoluţia nivelului Fluviului Dunărea aferent județului Constanta (de la Ostrov - la Gârliciu). De asemenea, se supraveghează în permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului Constanța de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, se arată într-un comunicat recent emis de Instituţia Prefectului judeţului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii