Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Viceprimar cu atribuții de primar, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

01 Nov, 2016 15:36 1676 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui IONESCU ILIE, la data faptelor și în prezent viceprimar cu atribuții de primar al comunei Jilava, jud. Ilfov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Între obligaţiile controlului judiciar figurează şi aceea de a nu exercita funcţia de primar/viceprimar a comunei Jilava.
 
Şi în stare de libertate a inculpatului TANCU FLORIAN – CĂTĂLIN, om de afaceri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
         
„În perioada 2012 - 2013, inculpatul Ionescu Ilie, având funcția de viceprimar cu atribuții de primar al comunei Jilava, județul Ilfov, l-a contactat pe inculpatul Tancu Florian – Cătălin căruia i-a propus să efectueze diverse lucrări de întreținere pe raza localității, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Ulterior, în vederea evitării organizării de licitații, cei doi au convenit încheierea unor contracte privind iluminatul public care să nu depășească limita sumei de 15.000 euro. Tot la solicitarea inculpatului Ionescu Ilie s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract încredințat, acesta să primească de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 15.000 lei.

Astfel, în perioada 2012 -2013, inculpatul Ionescu Ilie a primit de la omul de afaceri, în tranșe, direct și indirect, suma totală de 88.000 lei, acesta din urmă fiind nevoit să supraevalueze prețurile fiecărui contract până la limita de 15.000 euro (limita maximă) pentru a putea acoperi mita.
 
Primăria Comunei Jilava a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 272.525  lei.
 
În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menține măsurile preventivă şi asiguratorie dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii