Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA verifică listele de semnături pentru susţinerea candidaturilor

ro

18 May, 2016 17:31 1421 Marime text
Direcţia Naţională Anticorupţie a ridicat mai multe documente de la Biroul Electoral Sector 1, referitoare la o candidatură la postul de primar. Procurorii verifică semnăturile adunate pentru candidatura la Sectorul 1, potrivit România TV. De asemenea, DNA a ridicat şi documente de la Biroul Electoral Central şi al Sectorului 4.
 
Candidatul cu pricina a scris, astăzi, pe Facebook, că nu are nimic de ascuns şi că toată activitatea sa publică se desfăşoară în condiţii de deplină transparenţă.
 

"Din respect față de cetățenii Sectorului 1, de simpatizanții mei și presă, mă văd nevoit să fac următoarele precizări: Acțiunea DNA nu este un caz singular în Capitală, așa cum a anunțat public și instituția judiciară. Aceeași instituție a anunțat public că această anchetă nu vizează persoane. Aștept cu calm concluzia anchetatorilor, care au răspuns cu promptitudine unei sesizări a unui ONG, făcute în urmă cu 30 de zile. Nu am nimic de ascuns! Toată activitatea mea publică se desfășoară în condiții de deplină transparență și cu respectarea legislației în vigoare. Mulțumesc DNA pentru reacția promptă și corectă de a informa opinia publică în legătură cu această anchetă care, în mod evident, urma să fie folosită tendențios de către adversarii mei politici de la PSD", a scris acesta, pe Facebook.

 
Practic, DNA verifică listele de semnături pentru susţinerea candidaturilor, având în vedere sesizările venite din partea societăţii civile, dar susţine că această acţiune ar trebui extinsă şi la dosarele tuturor candidaţilor. În prezent, la DNA este o anchetă în derulare cu privire la falsificarea semnăturilor sau la modul în care au fost strânse. Instituţia nu a oferit până acum detalii despre această anchetă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii