Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Trimitere în judecată a unui notar public pentru de abuz in serviciu

ro

20 Oct, 2014 12:51 1733 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului ȘULEAP MIHAI, notar public, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz in serviciu, daca funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2010 - iunie 2014, inculpatul Șuleap Mihai, în calitate de notar public, în 38 de cazuri, nu și-a îndeplinit îndatorirea de serviciu prevăzută de art. 771 din Codul Fiscal, prin aceea că a încasat și a omis să vireze la bugetul statului impozitului aferent actelor juridice translative de proprietate în cuantum total de 2.100.593 lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Iași cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii