Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Marius Iordache, poliţist la Secţia Transporturi Constanţa, pus sub control judiciar pentru instigare la dare de mită

ro

08 Oct, 2014 12:41 3057 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Iordache Marius Laurenţiu, subcomisar de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit, infracțiunile concurente de:
 
-          efectuare operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite (două fapte),
-          instigare la dare de mită.
     
 
        În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele:
        La data de 15 septembrie 2014, inculpatul Iordache Marius Laurenţiu i-ar fi solicitat unui persoane, șofer pe camion, să ofere o sumă neprecizată de bani unor funcţionari ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru ca aceștia să nu îl sancţioneze contravenţional la regimul circulației pe drumurile publice.
       Persoana respectivă s-a conformat solicitării, însă a fost refuzat de către agenţii constatatori.
          Din cercetări a mai rezultat că inculpatul Iordache Marius Laurenţiu, încălcând regimul incompatibilităţilor în raport cu funcţia deţinută, a administrat, în fapt, firma la care asociat unic şi administrator este soţia sa.
 
          Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul IORDACHE MARIUS LAURENŢIU trebuie să respecte următoarele obligații:
 
a)      să se prezinte la organul de urmărire penală  ori de câte ori este chemat;
b)      să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
c)      să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)    să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent.
e)     să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.
 
       Inculpatului IORDACHE MARIUS LAURENŢIU i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
        În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție şi a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
       Inculpatului IORDACHE MARIUS LAURENŢIU i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
       Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii