Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Comisar șef de poliție în cadrul IPJ Timiş, Iulian Armando Ţurăi, reţinut

ro

14 Nov, 2014 17:15 3184 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus au dispus efectuarea urmăririi penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de  14.11.2014, a suspectului Iulian Armando Ţurăi, comisar șef de poliție în cadrul IPJ Timiş – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.
     
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2014, suspectul  Ţurăi Armando Iulian i-a pretins,  în mod expres, suma de 4 000 euro unui martor denunțător, pentru a se dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal, în care, faţă de  acesta din urmă, erau efectuate cercetări pentru infracţiuni economice.
În baza unei înţelegeri, la data de 14 noiembrie 2014, martorul denunţător a remis suspectului Ţurăi Armando Iulian suma de 4 000 euro, sumă care a fost găsită în portbagajul autoturismului ofiţerului de poliţie, cu prilejul constatării infracţiunii flagrante.

Suspectului Iulian Armando Ţurăi i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 urmând a fi prezentat, la data de 15 noiembrie 2014, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii