Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Fost vicepreşedinte ANAF, reţinut DNA cere arestarea preventivă a şefei DIICOT, Alina Bica

ro

20 Nov, 2014 19:53 2108 Marime text
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Consiliul Superior al Magistraturii mandat de arestare preventivă pentru şefa DIICOT, Alina Bica, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Întrebat de HotNews.ro dacă Alina Bica se află la audieri la sediul DNA, Biroul de presă a precizat "nici nu confirmă, nici nu infirmă" informaţia.

La sfârşitul lunii octombrie, pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com, care a devenit inactiv ulterior, au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea şi Alina Bica, procurorul şef DIICOT. Textul care însoţeşte aceste imagini susţine Udrea şi Bica au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată. Alături de cele două apare încă o figura prezentată drept Ana Maria Topoliceanu, fosta şefa a Companiei Naţionale de Investiţii.

Alina Bica, șefa DIICOT, ar fi  ajuns astăzi la sediul DNA pentru audieri, potrivit unor alte surse, citate de DeCeNews. Din câte se pare Alina Bica ar fi acuzată de abuz în serviciu, potrivit dcnews.ro.
 
Alina Bica a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013, prin decret prezidenţial, la propunerea ministrului interimar de atunci al Justiţiei, premierul Victor Ponta.

UPDATE, ora 20.45
Potrivit Mediafax, Alina Bica este audiată la DNA pentru că ar fi făcut parte dintr-o comisie din ANRP, care ar fi aprobat, în 2011, despăgubirea  oomului de afaceri Gheorghe Stelian cu 150 de milioane de euro pentru un teren din Capitală care a fost supraevaluat.

Din comisie au făcut parte, potrivit surselor judicaire citate de Mediafax, actuala şefă a DIICOT Alina Bica, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi Lăcrămioara Alexandru, care a fost deja reţinută în acest dosar.

UPDATE, ora 21.10
Potrivit B1 TV, în dosar ar fi fost reţinut şi Dragoş Bogdan, fostul vicepreşedinte al ANAF
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii