Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA ar putea avea în 2017 un buget mai mic decât anul trecut

ro

24 Jan, 2017 19:09 2065 Marime text
DNA ar putea avea în 2017 un buget mai mic decât anul trecut. Președintele PSD a anunțat că, după discuții cu premierul Sorin Grindeanu și alți membri ai Cabinetului, s-a ajuns la anumite modificări ale proiectului de buget pe anul în curs. Astfel, singurele instituții care vor avea bugete mai mari sunt ÎCCJ, CSM și Ministerul Public, scrie b1.ro.

Dragnea a precizat că își dorește ca proiectul de buget pe care Guvernul îl va trimite în Parlament să fie cât mai aproape de forma finală ce va fi adoptată, deci să fie cât mai puține amendamente sau poate chiar deloc.

„Discuția a fost generată de faptul că o parte dintre miniștri nu au fost atenți și nu au înțeles că programul de guvernare trebuie să fie aplicat în proporție de 100% și au încercat să pună alte priorități în proiectul de Buget care nu erau în programul de guvernare, riscând ca anumite priorități din program să rămână fără finanțare. În plus, anumite instituții aveau bugete mai mari decât era necesar”, a declarat Dragnea, potrivit B1 TV.

Înalta Curte, Ministerul Public și CSM sunt singurele instituții care vor avea bugete mai mari în 2017 și asta pentru că trebuie acoperite drepturile salariale mărite deja aprobate și o parte din investițiile avute în derulare. De asemenea, AEP rămâne cu același buget precum cel din 2016. Restul instituțiilor vor avea bugete mai mici.

Declarația vine în contextul în care prima variantă a proiectului de buget prevedea o creștere a bugetului DNA de 39%.

La discuțiile pe tema proiectului de buget a participat și Călin Popescu Tăriceanu.


Citește și 

Iohannis
„Un punct extrem de important va fi bugetul pe securitatea națională”



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii