Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA anunţă începerea urmăririi penale împotriva judecătorului Stan Mustaţă

ro

29 Apr, 2014 13:11 2492 Marime text
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, începerea urmăririi penale împotriva lui Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, dar şi a altor cinci persoane, printre care un grefier de la aceeaşi instanţă.


„Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul dimineții de 29 aprilie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față Mustaţă Stan, judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeaşi instanţă.

       În cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada  octombrie 2013 – aprilie 2014, cele şase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale.

     În cazul magistratului, suspect în cauză,  au fost aplicate prevederile art. 265 alin.2 din Cpp: ”suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”.
La data de 29 aprilie 2013, judecătorului Mustaţă Stan i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La aceeaşi dată, având în vedere calitatea sa de judecător, procurorii anticorupţie au cerut Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a suspectului.


         În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii