Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a cerut acte suplimentare în cazul lui Dan Şova. Senatul ignoră solicitarea procurorilor

ro

15 Apr, 2015 14:49 1125 Marime text
 
Procurorii DNA au cerut date suplimentare, de la Senat, pe cazul Dan Șova. Totodată, sunt vizați și ceilalți senatori, care ar fi avut probleme cu justiția, în 2014-2015. Demersul procurorilor DNA vine după ce Senatul a blocat arestarea lui Dan Șova, votând împotriva reţinerii şi arestării fostului ministru, informează Realitatea TV. 

"Vă solicităm să ne comunicați, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcției Naționale Anticorupție, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan-Coman, cercetat pentru fapte de corupție, în dosarul 122/P/2012”, se cere în altă adresă adresată sefului Senatului, potrivit HotNews.ro. 

Cererile nu sunt semnate de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ci de procurorul-șef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu și de procurorul Uncheselu Jean.

Solicitarea DNA în cazul Şova a fost însă respinsă de Biroul Permanent. Conducerea Senatului argumentează că Parlamentul comunică doar cu Ministerul Justiţiei, iar o asemenea solicitare trebuie să urmeze traseul legal: DNA - Parchetul General - Ministrul Justiţiei - Senat. Este pentru prima dată când DNA cere nu doar să i se prezinte înscrisurile făcute de Senat, cu privire la cererile care îl vizează pe Dan Șova, dar și cu privire la alte solicitări, începând cu 2014.

DNA a solicitat miercuri toate înscrisurile Senatului cu privire la solicitările procurorilor în cazul Şova, dar şi în cazurile tuturor senatorilor, din perioada 2014-2015.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii