Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diurna poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune NATO în Afganistan creşte

ro

15 Jul, 2015 20:34 2540 Marime text
 
Diurna poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune NATO în Afganistan creşte de la 60 la 90 de euro, ajungând la valoarea diurnei militarilor, în condiţiile în care cele două categorii de personal desfăşoară misiuni similare. Guvernul a adoptat astăzi, prin ordonanţă, creşterea acestor drepturi de diurnă.
Anterior acestei modificări, în legislaţia naţională, existau diferenţieri între drepturile cuvenite poliţiştilor şi cele cuvenite cadrelor militare, în condiţiile în care ambele categorii de personal desfăşoară misiuni similare, în aceleaşi condiţii. Astfel, personalul militar beneficia de o diurnă zilnică de 90 de euro, iar poliţiştii de o diurnă zilnică de 60 de dolari. Noul cuantum va fi aplicat atât angajaţilor MAI aflaţi în prezent în Afganistan, cât şi celor care urmează a fi dislocaţi.
Personalul MAI care participă la misiunea NATO în Afganistan post-2014 Resolute Support Mission (RSM), din 21 ianuarie, numără 34 de poliţişti şi jandarmi. MAI poate pune la dispoziţie până la 50 jandarmi şi poliţişti pentru această misiune.




sursa foto: observator.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii