Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugătorul britanic HMS Duncan, așteptat în Portul Constanța

ro

08 Nov, 2015 10:45 1797 Marime text
Distrugătorul britanic HMS Duncan va face o escală în Portul Constanța, în perioada 8-11 noiembrie.
 
„Pe parcursul vizitei bastimentului britanic în România sunt programate vizite la autoritățile militare și civile din Municipiul Constanța, iar marinarii militari români și britanici vor executa acțiuni comune de instruire, la cheu și la bordul navelor, în vederea stabilirii procedurilor comune de operare în timpul exercițiilor planificate ce vor avea loc în apele teritoriale ale românești și în apele internaționale ale Mării Negre, în perioada următoare”, potrivit Forțelor Navale Române.
 
De asemenea, în contextul escalei la Constanța a navei militare britanice, Federația Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din România, organizează, mâine, un mini campionat de fotbal, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la desfășurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe teritoriul țării noastre între marinarii britanici și localnicii din zona comunei Partizani, județul Tulcea. Întrecerile sportive vor fi găzduite de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.
 
HMS Duncan este cel de-al șaselea și ultimul distrugător britanic de tip 45. Este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon.
 
Sursa foto: www.dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii