Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plecat din Portul Constanţa Distrugătorul american USS Ross, interceptat de avioane ruseşti de vânătoare

ro

30 May, 2015 18:56 2440 Marime text
 
Avioane ruseşti de atac de tip Su-24 din cadrul Marinei au fost trimise azi să oprească distrugătorul USS Ross să intre în apele teritoriale ale Rusiei şi să revină în apele neutre din estul Mării Negre, a declarat o sursă din cadrul forţelor de securitate din Crimeea pentru RIA Novosti.
 
Nava aparţinând Marinei Statelor Unite a fost observată în timp ce se îndrepta către apele ruseşti, după ce a părăsit portul Constanţa, în aceeaşi zi în care fostul lider georgian Mihail Saakaşvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odesa de la Marea Neagră, relatează portalul rus de propagandă Sputnik, citat de antena3.ro.
 
Adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov a declarat că navele americane echipate cu rachete din apropierea frontierelor Rusiei reprezintă un pericol la adresa stabilităţii, sâmbătă, în cadrul Dialogului Shangri-La, în Singapore.
 
Distrugătorul USS Ross este echipat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc. Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii