Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distracţia costă! Petrecăreţii care au intrat ieri cu maşinile pe plaja de la Corbu riscă amenzi de 20.000 de lei

ro

29 Aug, 2016 23:02 5696 Marime text
Paradisul sălbatic de la Corbu, protejat prin lege, a fost terfelit în weekend de o gaşcă de petrecăreţi sfidători. Tinerii au intrat pe plajă cu maşinile până aproape de buza apei şi au scos din portbagaje şi boxe din care a răsunat muzica o zi întreagă. Poliţiştii din Corbu s-au autosesizat şi spun că după ce fiecare dintre ei va fi identificat, va primi amendă de 20.000 de lei, scriu jurnaliştii de la digi24.ro.

În fotografiile publicate pe o reţea de socializare se vede cum petrecăreţii gălăgioşi şi-au amenajat un adevărat loc de picnic pe plajă. Au scos boxele din maşini, au instalat corturile, au întins mese pliante şi au început să prepare ospăţul.

Unul dintre tineri şi-a filmat prietenii cum beau, fumează, aranjează preparatele pentru grătar şi ascultă muzică.

Ore în şir au chefuit pe plajă, fără să-i deranjeze nimeni. Cum imaginile au făcut înconjurul internetului, nu a durat mult şi autorităţile au intrat pe fir.

„Poliţiştii constănţeni s-au autosesizat, urmând a identifica conducătorii autoturismelor şi a-i sancţiona, conform legii. Valoarea sancţiunii contravenţionale, în astfel de cazuri este între 10.000 şi 20.000 de lei”, a declarat Alexandra Creţu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa, citată de Digi24.

Nisipul de pe porţiunea de plajă protejată de lege este brăzdat de urme de roţi şi plin de cărbuni arşi, cutii de bere şi alte resturi aruncate de turişti. Şi astăzi, în acelaşi loc, reporterii Digi24 a găsit alţi turişti care au intrat pe plajă cu maşinile şi rulotele. Cu toate că tot drumul, până la intrarea pe plajă este împânzit cu panouri de avertizare, turiştii le ignoră complet. Spun că au campat aici pentru că este o plajă liniştită şi retrasă, cu un peisaj deosebit.

Administratorii Biosferei Delta Dunării şi comisarii Gărzii de Mediu spun că amenzile date de ei sunt prea mici şi nu îi sperie pe turişti.

„Ca şi când ar lua un bilet la cinematograf. De la 30 de lei până la 200 de lei. Din aceste valori au dreptul să plătească jumătate din minim în 48 de ore”, spune Mircea Pupăză, comisar Garda Naţională de Mediu.

Mai mult, cei care încalcă legea le râd în faţă atunci când află valoarea sancţiunii, spun autorităţile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii