Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disputa intre Mazare si Vladescu din cauza reducerii bugetelor locale(VIDEO)

ro

24 Jun, 2010 08:23 1429 Marime text

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care să modifice legea privind finanţele publice locale. Potrivit proiectului de lege, toate municipiile din ţară ar urma să aibă de anul viitor un buget diminuat cu 10, 5 procente.

Primarul Municipiului Constanţa, Radu Mazăre a intrat în posesia acestui proiect, iar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a confirmat la Ora de foc că documentul este autentic.

"În OUG pe care vrea s-o promoveze domnu Vlădescu şi guvernul Boc, să ne trăiască, începând de la 1 ianuarie anul viitor această cotă din impozitul pe venitul global care revine aut locale se va diminua de la 47% la 35%. În cadrul bugetului total al municipalităţii Constanţa şi pentru toate municipalităţile din România înseamnă o diminuare de 10,5 %", a spus Radu Mazăre, primarul Constanţei.

"În paralel cu această diminuare există o reducere de responsabilităţi. Vedeţi că o cheltuială care era a bugetelor locale, cea privind funcţionarea sistemului şcolar trece la sistemul central, acolo de unde se plătesc şi salariile. Care e echivalentul a 16 procente, iar 6 procente până la 22, nu 25, cum aţi spus, sunt echivalentul reducerii salariilor în administraţia publică locală cu 25% în acest an", a explicat ministrul Sebastian Vlădescu.

"Actul respectiv se aplică din momentul publicării lui şi cât se va aplica el e o problemă de valabilitate a actului, el ar trebui aplicat şi anul viitor", a mai precizat ministrul.

"Nu înţeleg. Pe de o parte, îţi dă ordonanţă de Guvern ca să ne transfere spitalele, pe de altă parte, spune Vlădescu că ne vor fi luate şcolile, astfel motivând scăderea procentului respectiv, eu sunt convins că e o scamatorie aici", a declarat edilul Constanţei.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii