Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţiile pe marginea excepțiilor privind incriminarea abuzului în serviciu mai au de aşteptat

ro

24 May, 2016 21:14 2191 Marime text
Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, astăzi, discutarea excepției de neconstituționalitate privind incriminarea abuzului în serviciu. Această excepţie a fost ridicată în dosare precum cele care o vizează pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica, pe președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, și pe fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.
 
Președintele CCR, Augustin Zegrean, a anunțat că această chestiune, precum și alte excepții ce priveau abuzul în serviciu "necesită o discuție serioasă" și de aceea s-a decis amânarea lor pentru data de 15 iunie.
 
În şedinţa de astăzi, pe masa magistraţilor de la CCR s-au aflat 68 de dosare privind excepții ridicate în instanță, iar deliberările încă nu s-au încheiat, potrivit agerpres.ro. Pe lista de ședință s-au aflat opt spețe referitoare la abuzul în serviciu, în șase dintre ele fiind invocate excepții de neconstituționalitate privind atât dispozițiile art. 297 alin. 1 Cod penal, cât și dispozițiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii