Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Cine va fi noul CEO Directorul general al Volkswagen a demisionat!

ro

23 Sep, 2015 19:08 1492 Marime text
Scandalul privind emisiile de noxe izbucnit la grupul Volkswagen a făcut prima victimă. Directorul general Martin Winterkorn a demisionat astăzi, anunţând că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru cele întâmplate.
 
Martin Winterkorn s-a declarat uimit de neregulile petrecute chiar sub conducerea sa, fără ca el să-şi dea seama. „Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest în interesul companiei, deşi nu am fost conştient de nicio neregulă de care să fiu eu responsabil", a spus Winterkorn, potrivit romaniatv.net, adăugând că după acest scandal grupul Volkswagen are nevoie de un nou început.

UPDATE 2, ora 21.46

În prezent, se vehiculează numele lui Mathias Muller, director executiv al Porsche, ca având şansele cele mai mari să devina noul CEO al Volkswagen, după demisia lui Martin Winterkorn.

În urma demisiei, Volkswagen va forma o echipă de acţiune cu un consilier extern, care să analizeze scandalul emisiilor de noxe. În plus, mai multe schimbări în conducerea grupului sunt aşteptate după întâlnirea de vineri a board-ului executiv, anunţă b1.ro. Tot atunci, va fi desemnat şi noul şef.

UPDATE 1, ora 21.19

Într-un comunicat de presă, Volkswagen Group a venit cu detalii noi pentru proprietarii din România. Maşinile cu probleme sunt cele cu motorizare 2.0 TDI cu cod EA189. Proprietarii acestora vor fi anunțati direct și vor fi invitați la service pentru recall, dacă este cazul, iar campania de rechemare va fi publicată pe site-ul ANPC. În ciuda scandalului, clienţii Volkswagen nu vor avea de suferit pe tema taxarii.
 
Autorităţile din România au anunţat că vor supraveghea evoluția evenimentelor, inclusiv decizia oficială care urmează să fie luată de autoritățile americane. 
 
Sursa foto: topislam.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii