Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Casei Judeţene de Pensii Cristina Samoilă „Persoanele vârstnice trebuie considerate un lucru de preţ“

ro

27 Sep, 2012 22:15 1466 Marime text

În fiecare an, în această zi, lumea internaţională omagiază contribuţia pe care persoanele vârstnice au adus-o în societăţile din care provin şi este aproape imposibil de imaginat progresul unei ţări fără a fi luată în considerare proporţia şi nevoile acestora, rolul pe care vârstnicii îl joacă în familiile şi comunităţile în care trăiesc.

„Experienţa, abilităţile, cunoştinţele şi înţelepciunea vârstnicilor trebuie valorificate pentru a promova capacitatea umană de a construi şi de a susţine creşterea economică de care vor beneficia atât persoanele vârstnice, cât şi societatea în general, în mod deosebit într-o economie bazată pe cunoaştere, cum este cea a secolului 21.

Persoanele vârstnice trebuie considerate un lucru de preţ şi nicidecum o povară, iar guvernele şi societatea civilă trebuie nu doar să recunoască acest fapt, ci să întreprindă măsuri efective care să se adreseze, prin prisma potenţialului de dezvoltare, acestei categorii sociale importante.

Societatea românească trebuie să devină o societate pentru toate vârstele, în care orice individ, fiecare cu drepturi şi responsabilităţi, are un rol activ de jucat. În mod corespunzător, într-o societate pentru toate vârstele, generaţiile investesc unele în celelalte şi îşi împart rezultatele acestei investiţii, conduse de principiul reciprocităţii şi echităţii.

Obiectivul general al acestei zile aniversare îl constituie recunoaşterea persoanelor vârstnice ca o forţă in procesul de dezvoltare a societăţii prin împărtăşirea experienţei şi cunoştinţelor acumulate şi prin creşterea participării lor la viaţa activă.

Cu aceasta ocazie, întregul colectiv al Casei Judeţene de Pensii Constanta doreşte să transmită sentimentul de preţuire şi asigurarea că suntem şi vom fi mereu alături de dumnealor", le-a transmis persoanelor în vârstă", directorul Casei Judeţene de pensii Cristina Samoilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii