Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

07 Jul, 2015 16:05 1630 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Antonescu Florin-Marian, comisar șef şi director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită și în stare de libertate, a inculpaților Cicu Ion, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită și Savelie Petruş, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La sfârşitul lunii decembrie 2014, inculpatul Antonescu Florin-Marian, în calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, beneficiind de ajutorul inculpatului Savelie Petruş, a primit de la inculpatul Cicu Ion suma de 4.000 euro, în scopul de a-i facilita liberarea condiţionată a fiului acestuia din urmă (admiterea cererii de liberare condiţionată de către comisia de liberări condiţionate din cadrul penitenciarului respectiv).
La data de 30 decembrie 2014, ulterior remiterii sumei respective, a fost întrunită  comisia de liberări condiţionate din care a făcut parte şi inculpatul Antonescu Florin-Marian, toţi membrii comisiei votând negativ cererea de liberare condiţionată a deţinutului, propunând totodată Judecătoriei Giurgiu amânarea cererii respective.
Ulterior, la data de 17 februarie 2015, instanţa de judecată a admis cererea de liberare condiţionată a deţinutului respectiv.
În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Antonescu Florin-Marian.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsura preventivă și asiguratorie dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii