Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din dragostea pentru fiica sa, un tată a transformat camera micuței într-un tărâm de basm (galerie foto)

ro

28 Jan, 2016 15:44 2990 Marime text
 
Niciun tată nu poate rezistă tentaţiei de a-i face o bucurie propriei fiice şi nimic nu pare imposibil, nici chiar atunci când micuţa îşi doreşte o camera desprinsă din basmele cu zane, prinţi, prinţese şi tot felul de alte personaje de poveste.
 
Nici Rob Adams, un tată american n-a putut să treacă cu vederea peste dorinţa copilului său de doar 6 ani, Lia, de a avea o camera de poveste. Când Lia i-a spus că şi-ar dori să aibă în camera ei un copac cu scorbura, aşa cum au zânele din poveşti, în care să-şi poată citi cărţile cu basme, Rob n-a refuzat-o, ci s-a pus pe treaba.
 
În încercarea de a-i satisface cât mai rapid dorinţa micuţei sale, Rob s-a lansat în căutarea unui copac care să corespundă cerinţelor acesteia. Speră să găsească un copac artificial în genul celor folosiţi în amenajarea spaţiilor de joacă. Şi a găsit, doar că preţul unui astfel de exemplar se învârtea în jurul uriaşei sume de 100.000 USD. Însă acest lucru nu l-a descurajat pe tânărul tătic, ci l-a ambiţionat să găsească o soluţie mai ieftină, o soluţie care să-i permită să confecţioneze chiar el copacul mult visat.
 
Realizând ce are de făcut, ce tip de muncă implică realizarea unui asemenea proiect, Rob s-a înscris la cursurile de sudură organizate de Carla Grahn, un artist local, care l-a şi ajutat în schiţarea structurii viitorului copac cu scorbura pentru camera fetiţei. Apoi, cu ajutorul filmuleţelor de pe youtube, a învăţat cum poate umple structura din fier cu beton şi cum poate modela materialul pentru a obţine rezultatul dorit. După ce-şi notase tot ce are de făcut şi după ce testase materialele pe care urmă să le folosească, ambiţiosul tătic a realizat un prototip, o macheta la scară mică, în garajul casei sale şi abia după aceea s-a apucat efectiv de treaba.
Cea mai dificilă etapă şi care s-a lăsat cu cele mai multe răni, julituri, zgârieturi, a fost etapă de construcţie şi fixare a scheletului din fier. Rob povesteşte că în cele 350 ore pe care le-a petrecut construind copacul de poveste în camera Liei a avut şi câteva momente de cădere nervoasă, în care efectiv îl podidea plânsul, crezând că nu va reuşi să ducă la final proiectul la care se înhămase şi că tot ce făcuse până în acele clipe era un adevărat dezastru. Dar a reuşit să le depăşească cu ajutorul fotografiei aşezate pe pervazul ferestrei, din care îi zâmbea fiica să care părea că-i supraveghează acţiunile.
 
Articol integral şi imagini pe: casadex.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii