Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cauza unei banale infecţii S-a ales cu penisul ars!

ro

26 Sep, 2015 13:24 1901 Marime text
Un bărbat din Iași, de numai 34 de ani, a ajuns în decembrie 2011 la o policlinică din localitate pentru o infecție urinară pe care a încercat să o trateze la un medic dermatolog. Bărbatul spune că nu avea cine ştie ce probleme, ci doar o uşoară sensibilitate la urinat. „Nu am intenţionat să merg la un specialist anume şi la recomandarea unei doamne de la triaj am urcat la etaj, la cabinetul unui medic dermatolog", a povestit tânărul pentru ziaruldeiasi.ro.
Pacientul a ajuns astfel în cabientul unui medic care nu şi-a declinat competenţa în favoarea unui urolog şi a ales să se ocupe personal de pacient. Medicul i-a spus ieşeanului că problema se va rezolva după trei şedinţe de instilaţie uretrală, cu nitrat de argint. Ieşeanul a mers să-şi cumpere soluţia respectivă, însă farmacista l-a anunţat că nu se poate prepara pe loc. Când a revenit şi a luat soluţia, ieşeanul a văzut că pe flacon nu scrie nimic.
Ajuns în cabinetul medicului, tânărul l-a întrebat dacă poate verifica soluţia, însă specialistul i-a replicat că „dacă e luată de acolo de unde m-a trimis, sigur este bună".
Deşi era ambalată într-un recipient pe care nu scria nimic, medicul i-a făcut instilaţie în penis cu soluţia de nitrat de argint. Rezultatul a fost devastator pentru că soluţia avea o concetraţie de 100 de ori mai mare decât era necesar. Substanţa i-a ars uretra bărbatului. „Medicul a început să tremure, dar mi-a zis că nu e nimic, că aşa a reacţionat corpul meu. Eu simţeam că am un fier încins în foc în zona respectivă", a povestit tânărul. Cu toate că pacientul suferise o arsură chimică, dermatologul a încercat să-l liniştească recomandându-i nişte spălături cu vitamine. A doua zi de dimineaţa, Andrei nu mai putea urina deloc.
„Pe flaconul care a ajuns în posesia autorităţilor din care s-a făcut prima instilaţie uretrală scria că este nitrat de argint. Flaconul era de sticlă brună, pentru că soluţia este fotosensibilă. Cel de-al doilea flacon, notează autorităţile, era de plastic alb, nu era etanş şi nu preciza despre ce soluţie este vorba. Soluţia a fost atât de defectuos preparată, încât la prima expertiză concentraţia era de 126 de ori mai mare, iar la a doua de 100 de ori", explică Dragoş Rotaru, avocatul victimei.
Ieşeanul a solicitat ulterior ajutor medicilor urgentişti şi apoi a mers la Institutul de Medicină Legală pentru examene prin care să-i poată trage la răspundere pe cei vinovaţi. A avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale şi tratament continuu. A fost urmărit îndeaproape de medici urologi, de chirurgi plasticieni, ieşeni şi bucureşteni. O perioadă a urinat cu ajutorul unei sonde care a fost cusută la propriu de corpul său pentru că pielea era arsă şi tubul nu putea fi lipit. A avut nevoie de operaţii complicate de reconstrucţie şi nici acum nu este refăcut.
Bărbatul era căsătorit abia de un an. Dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se află încă în fază de urmărire penală, după aproape patru ani de la deschiderea acestuia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii