Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cauza alunecărilor de teren din Guatemala au murit 56 de oameni

ro

04 Oct, 2015 09:30 1868 Marime text
 
Alunecările de teren care s-au produs într-un sat din Guatemala au făcut cel puțin 56 de morți și au distrus 125 de locuințe. Din cauza nenorocitii alte 350 de persoane sunt date dispărute, a anunțat ieri un oficial, potrivit AFP.
 
„Numărul morților a crescut la 56, dintre care mai mulți copii și trei nou-născuți. Numărul persoanelor dispărute este de 350”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă un purtător de cuvânt al comandamentului de salvare, Julio Sanchez.
 
Purtătorul de cuvânt a mai subliniat faptul că 2.500 de persoane au fost evacuate, dar aproape 50 de familii care trăiesc pe înălțimi, deasupra locului catastrofei care a avut loc într-o vale, refuză să plece în pofida pericolului.
 
Alunecarea de teren s-a produs în cursul nopții de joi spre vineri la 15 kilometri este de capitala țării, Ciudad de Guatemala, în municipalitatea Santa Catarina Pinula, potrivit agerpres.ro.
 
Aproximativ 1.600 de persoane, membri ai echipelor de prim-ajutor, soldați și voluntari, au participat la operațiunile de salvare.
 
Însă, accesul la locul tragediei a fost interzis zecilor de guatemalezi care s-au oferit să acorde o mână de ajutor.
 
Julio Sanchez a ținut să precizeze că operațiunile vor fi suspendate dacă va începe să plouă, dar și pe timpul nopții, pentru a nu pune în pericol viața echipelor de salvare.



Sursa foto: epochtimes-romania.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii