Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria “Birocrația omoară România”

ro

05 Apr, 2015 23:04 1870 Marime text
Investiţiile noi au fost blocate de ANAF. Afaceri sistate de criză şi repornite acum sunt îngheţate de o legislaţie arbitrară: noua procedură privind codul de TVA. Din cauza birocraţiei excesive care le dă funcţionarilor puterea de a evalua intenţia şi capacitatea companiilor de a avea activitate, sume mari care ar putea intra în economie riscă să fie pierdute, scrie capital.ro.
 
Această procedură administrativă este un nou exemplu dintr-o serie de hiper-reglementări care fac parte din strategia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Susţinând că luptă cu evaziunea, în loc să ţintească fraudele, ANAF impune o legislaţie tot mai restrictivă sperând că, astfel, le pune oprelişte celor incorecţi, mai scrie sursa citată.
 
Companiile aflate la început de drum care vor să investească au o perioadă de cel puţin unu sau doi ani până când ajung să aibă venituri semnificative şi profituri. În intervalul în care pun pe picioare business-ul trebuie să se înregistreze ca plătitori de TVA ca să îşi poate deduce cheltuielile şi să îşi menţină, astfel, cash-flow-ul la nivelul stabilit în planul de investiţii. Dacă administraţia fiscală refuză înregistrarea pentru TVA, trebuie să suporte un cost suplimentar de 24% din suma planificată!
 
Sursa: capital.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii