Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 27 de balene care au eșuat pe o plajă din Mexic, doar trei au fost salvate

ro

16 May, 2016 14:24 1953 Marime text
Serviciile mexicane de protecție a mediului (Procuraduría Federal de Protección al Ambiente, PROFEPA) au anunţat că, deşi au luptat sâmbătă după-amiază timp de 15 ore, să salveze douăzeci și șapte de balene care au eșuat pe o plajă din nordul Mexicului, eforturile lor au fost sortite eşecului.
 
Personalul PROFEPA, precum și militarii și pescarii au încercat să le ducă în apa adâncă, dar mareea a fost prea mică și a rămas la fel în zori făcând ca balenele să revină la mal. Numai două balene-pilot adulte și una mai mică au putut fi salvate, a menționat PROFEPA într-un comunicat. Balenele pilot fac parte din familia de globicefale tropicale (globicephala macrorhynchus) și sunt o specie protejată în Mexic.
Balenele au eșuat pe malul unei plaje din San Felipe, situată în municipiul Ensenada, din statul mexican Baja California.
Autoritățile studiază motivele acestui accident, dar "estimează că balenele au fost dezorientate, deoarece nici unul dintre specimene nu prezintă deteriorări sau răni vizibile, nici urme de năvoade, de instrumente pentru pescuit sau de activități antropice care ar fi putut provoca sau influența acest eveniment", informează agenția France Presse.
 
PROFEPA a reamintit cu această ocazie că balenele pilot "au o coeziune socială puternică" și "nu abandonează alte balene care sunt în pericol, chiar dacă aceasta înseamnă să moară", mai notează AFP.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii