Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 15 decembrie se majoreaza asigurarea auto obligatorie RCA

ro

03 Nov, 2009 12:14 1261 Marime text

Şoferii vor plăti pentru asigurarea auto obligatorie RCA mai mult, în medie, cu 20-30%. Potrivit gandul.info, mai multe companii de asigurări au majorat, în acest an, tarifele la aceste poliţe, ca urmare a despăgubirilor în creştere pe care sunt nevoite să le plătească.

Potrivit reglementărilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), din acest an companiile de asigurări au avut posibilitatea modificării tarifelor RCA odată la trei luni, nu doar de două ori pe an ca până anul trecut. De exemplu, la Astra Asigurări o poliţă RCA cumpărată acum, cu valabilitate de un an, pentru un Logan, costă 528 lei, cu circa 20% mai mult comparativ cu începutul anului

La aceeaşi companie un posesor de maşină cu motor mai puternic, de 2.000 cmc, va plăti anul viitor pentru RCA 840 lei, faţă de 696 lei la începutul acestui an. Pe de altă parte, companiile deja lucrează la noile tarife care se vor aplica la poliţele RCA ce vor fi cumpărate în cursul anului viitor. "Lucrăm la noile tarife, care vor intra în vigoare din 15 decembrie. În prezent aşteptăm să intre în vigoare norma Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) referitoare la bonus-malus şi emiterea electronică a RCA. În acest an noi nu am majorat tarifele, cele afişate sunt calculate încă de la începutul anului", ne-a declarat Cătălin Stroe, directorul Diviziei de Vânzări şi Marketing în cadrul Asirom.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii