Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 10 martie, vor fi controale încrucișate în spitale

ro

22 Feb, 2016 16:07 1631 Marime text
 
Controale încrucișate vor fi derulate începând cu 10 martie în toate spitalele din țară, a anunțat astăzi, într-o conferință, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu. El spune că aceste controale ar urma să fie făcute de specialiști din două județe în al treilea județ.
 

"Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi", a arătat demnitarul.

 
Cadariu a afirmat că se gândește la instituirea unor registre în care să se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți.
 
"Spitalele să aibă registre în care să marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situații neobișnuite, precum și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți, astfel încât directorii de DSP să meargă proactivi săptămânal și să poată verifica ei înșiși aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gândim acest mod de a merge către pacienții noștri prin intermediul mecanismelor de inspecție și control pe care le avem", a precizat Cadariu.
 
Potrivit ministrului, anul trecut au fost efectuate două controale derulate în spitale, în timpul cărora Inspecția Sanitară a aplicat 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 183 de avertismente; două decizii de suspendare. În a doua perioadă de control au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, 77 au fost avertismente. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii