Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dimetilmercur, „arma” folosită să-și omoare rivalul în dragoste

ro

18 May, 2016 07:42 3637 Marime text
Medicul neurolog trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București a fost reținut, în luna ianuarie, de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cooperare cu autorităţile judiciare din Germania. Pe 16 mai, procurorii au emis rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a  unui bărbat, medic neurolog la o clinică din Germania, pentru săvârşirea a două infracţiuni de contrabandă calificată, două infracţiuni de trafic de produse sau substanţe toxice și tentativă de omor calificat, cu premeditare şi asupra a două sau mai multor persoane.

Astfel, la începutul acestui an, colegii din Germania au solicitat sprijinul polițiștilor români pentru a depista un bărbat, care ar fi introdus în România o cantitate de substanţă toxică, respectiv dimetilmercur.

În cel mai scurt timp, poliţiştii au identificat locul unde a fost depozitată substanţa respectivă și au efectuat o percheziţie domiciliară la adresa respectivă, unde s-au depistat 10 grame de dimetilmercur, achiziţionate fraudulos din Germania, două seringi speciale pentru substanţe toxice şi mai multe perechi de mănuşi (unele din cauciuc şi altele din folie specială de aluminiu), destinate manipulării unor astfel de produse.

De asemenea, ca urmare a conturării ipotezei deţinerii dimetilmercurului pentru comiterea unor infracţiuni de omor, bărbatul a fost reținut, la data de 22 ianuarie, de ofițerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Din primele cercetări s-a stabilit că, cel în cauză ar fi premeditat uciderea unui bărbat, pe care-l bănuia că are o relație cu concubina sa, precum şi a mamei acestuia.

Pentru a-și atinge scopul, acesta  ar fi achiziţionat bunurile descoperite la percheziție, folosind în mod fraudulos calitatea sa profesională în cadrul relaţiilor comerciale pe care acesta le avea cu un producător de specialitate.

Menționăm că, potrivit H.G. nr.1408/2008, privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase, dimetil mercurul este încadrat în categoria „T+”(substanţă foarte toxică). Substanţa dimetilmercur prezintă toxicitate acută orală (mortal în caz de înghiţire), dermală (mortal în caz de contact cu pielea) şi prin inhalare (mortal în caz de inhalare).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii