Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT vine cu noutăţi în urma percheziţiilor de la Călăraşi Constănţeni reţinuţi pentru infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală în Dosarul Motorina

ro

11 Oct, 2012 16:19 1587 Marime text

Un comunicat al DIICOT, structura centrală, venit pe adresa redacţiei acum câteva minute spune că „Urmare a acţiunii procurorilor D.I.I.C.O.T. din data de 11 septembrie 2012, facem următoarele precizări:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 inculpaţi, dintre care 4 funcţionari vamali, membri ai unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală cu produse energetice - combustibili.

În fapt, se reţine că inculpaţii Guliu George, Chirvăsitu Dumitru şi Jugănaru Andrei-Florin au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către inculpaţii Voicu Ion, având calitatea de director al D.J.A.O.V. Călăraşi şi Anton Andrei, Andronescu Adrian şi Nicolescu Dan, funcţionari vamali, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.

În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, prin antrepozitul fiscal situat în mun. Călăraşi.

În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă", fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 4 milioane de Euro.

Cine sunt cei trei implicaţi în celebrul Dosar Motorina

Potrivit unui comunicat anterior al DIICOT cei trei sunt:

George Guliu, asociat si administrator la S.C. Excella Real Grup S.R.L. Nicolae Balcescu, jud. Constanta, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat;

Dumitru Chirvasitu, administrator in fapt al S.C. Inkasso Jobs S.R.L. Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta;

Andrei-Florin Juganaru, administrator de fapt al S.C. Crivas Logistic S.R.L. Bucuresti si al S.C. Rad Trans Concept S.R.L. Bucuresti.

Vom reveni.  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii