Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Se solicită ca un procuror să asiste la audierea lui Stuart Ramsay și a colegilor lui care au realizat reportajul din România

ro

20 Aug, 2016 17:26 1808 Marime text
DIICOT solicită, în cererea de comisie rogatorie, ca un procuror să asiste la audierea lui Stuart Ramsay şi a colegilor acestuia care au realizat reportajul din România, dar şi a altor persoane, printre care ar putea fi şi cei din conducerea Sky News, care să spună cine a avizat difuzarea materialului şi dacă de acolo au fost daţi banii pentru românii care apar în filmare, au declarat, astăzi, pentru News.ro, surse judiciare.
 
Potrivit surselor citate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) avansează cu ancheta din dosarul Sky News şi solicită permisiunea de a trimite un achetator în Marea Britanie, pentru lămurirea circumstanţelor în care jurnalistul Stuart Ramsay a furnizat postului de televiziune materialul în care se arată că din România pot fi cumărate arme de război inclusiv de către terorişti, precum şi modalitatea în care factorii de decizie din Sky News au difuzat reportajul.
 
În cadrul comisiei rogatorii, anchetatorii au formulat şi o cerere prin care solicită permisiunea ca un procuror DIICOT să meargă în Marea Britanie pentru efectuarea de acte de cercetare. Dacă această cerere ar fi admisă, procurorul ar putea asista la audierea celor trei jurnalişti de la Sky News puşi sub acuzare pentru transmitere de informaţii false, dar şi audierea altor persoane, au declarat, petnru News.ro, surse judiciare.

„Trebuie să vedem inclusiv dacă s-a plătit, să vedem ce bani au ieşit de acolo, să vedem care a fost demersul jurnalistic”, au mai spus sursele citate.

 Reamintim că în dosarul Sky News deschis de procurorii DIICOT, Stuart Ramsay şi alţi doi jurnalişti britanici de la postul de televiziune care au realizat reportajul despre traficul de arme din România, sunt urmăriţi penal din 11 august, pentru transmitere de informaţii false.
 
Postul de televiziune Sky News a anunţat, în 10 august, că susţine în totalitate, în continuare, materialul privind presupuşii traficanţi de arme din România.




Sursă: news.ro
Sursă foto: libertatea.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii