Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT loveşte de dimineaţă Acţiune fulger. Sunt vizaţi Nuţu şi Sile Cămătaru

ro

22 Feb, 2013 09:21 2302 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi Directia de Investigatii Criminale, efectuează un număr de 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare in vederea destructurării unor grupuri infracţional organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

         Operaţiunea vizează două din cele mai importante grupări infracţionale, constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cunoscute sub denumirile “CĂMĂTARII” si SPORTIVII”.

        Liderii grupărilor au fost identificaţi ca fiind învinuiţii Balint Ion zis “Nuţu Cămătaru” şi Balint Vasile zis “Sile Cămătaru” ”, respectiv Nica Robert Florin zis “Nica” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca.

         Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

          Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării dar şi a unor terţe persoane.

          În al doilea rând, procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă .

          Modalitatea violenta in care au acţionat învinuiţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cat şi folosirea armelor de foc au generat in rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teama şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică.

          În cauză se efectuează cercetări fata de un număr de 67 de invinuiti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

          Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI, DOS şi DIPI.

         Acţiunea este efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

         Procurorii D.I.I.C.O.T. vor proceda la audierea unui număr de 80 de persoane şi vor dispune măsurile legale după finalizarea audierilor.

          Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii