Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată. Distribuiau droguri minorilor

ro

14 Dec, 2017 16:18 1448 Marime text
La data de 12.12.2017 procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  5 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

În cauză  există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2017, inculpaţii – membri ai unei reţele infracţionale au comercializat droguri sub formă de cannabis, comprimate ecstasy și amfetamină, pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

S-a reţinut că, inculpaţii distribuiau drogurile unor consumatori, în majoritate minori, elevi ai unor instituții de învățământ (licee).

La datele de 12.12.2017 şi 13.12.2017,  procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov şi a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Bucureşti au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost găsite şi ridicate peste 700 grame cannabis, sumele de 6000 euro și 19.000 lei.

Inculpaţii reţinuţi au fost prezentaţi în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile (4 inculpaţi) şi a măsurii arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile (un inculpat).

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul  jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș. 

”Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.”, menționează procurorii.


Sursă foto: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii