Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT face percheziţii în mai multe judeţe la contrabandiştii de ţigări

ro

25 Apr, 2013 07:12 1675 Marime text
Comunicat de presa 25.04.2013
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Suceava, efectuează un număr de 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului București şi a județelor Suceava, Neamț, Iași, Mureș și Bistrița – Năsăud, acţiunea vizând  destructurarea  unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări.
Membrii gruparii  au obţinut  beneficii financiare substantiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă,  pe relaţia Ucraina/ Republica Moldova/Turcia/Grecia/Spania/Germania/Marea Britanie/România.
Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete ţigări, în valoare totală de aproximativ  3.200.000 USD.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producție țigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 țigarete în valoare de 1.000.000 USD.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice.
Suportul informativ și tehnic  al operațiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, Direcția de Informații și Protecție Internă și Direcția de Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul  I.G.P.R – D.C.C.O.,  Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale - S.I.F  - I.P.J. Suceava şi SIAS.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava  vor fi audiate 60 de  persoane, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauză.
Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii