Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIAN FOSSEY omagiată de GOOGLE printr-un DOODLE special

ro

16 Jan, 2014 03:20 1893 Marime text
DIAN FOSSEY s-a născut la 16 ianuarie 1932  şi a murit la 27 decembrie 1985.
DIAN FOSSEY a fost un zoolog american care a efectuat un studiu amplu de grupuri de gorile pe o perioadă de 18 ani.
DIAN FOSSEY le-a studiat de zi cu zi în pădurile montane din Rwanda, inițial încurajată să lucreze acolo de celebrul antropolog Louis Leakey. 

DIAN FOSSEY a fost ucisă în 1985, cazul nefiind elucidat nici astăzi.
DIAN FOSSEY a fost numită unul dintre cei mai importanţi primatologi din lume, în timp ce era încă în viață, Fossey, împreună cu Jane Goodall și Birute Galdikas, făcând parte din așa-numita grupare Îngerii lui Leakey.
Când a apărut fotografia ei, făcută de Bob Campbell, pe coperta revistei National Geographic din ianuarie 1970, DIAN FOSSEY a devenit o celebritate internațională.
DIAN FOSSEY a pledat puternic pentru salvarea gorilei de munte de la dispariție, precum și de a convinge publicul larg că gorilele nu sunt la fel de feroce cum sunt prezentate în filme și cărți. 
DIAN FOSSEY este prezentată cu o gorilă "Peanuts" atingându-i mâna Fossey iar relaţia dintre ea şi animal a fost descrisă ca un contact pașnic între o ființă umană și o gorilă sălbatică, mai ales că până atunci gorila rea prezentată de ca un animal agresiv, sălbatic.
DIAN FOSSEY a făcu descoperiri senzaţionale despre
gorile, inclusiv modul în care se face transferul animalelor  de sex feminin de la un grup la altul de-a lungul deceniilor.
DIAN FOSSEY a obținut doctoratul la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, fiind recunoscută ca lider mondial în problematica fiziologiei și comportamentului gorilelor de munte, definind aceste animale ca fiind "uriaşe, demne, foarte sociale, blânde, cu personalităţi individuale, și relațiile de familie puternice." 
DIAN FOSSEY a fost găsită moartă în urma unor lovituri de macetă, un instrument utilizat pe scară largă de braconieri, pe care ea l-a confiscat de la un braconier şi pe care a atârnat-o ca decor pe peretele din camera ei de zi lângă dormitor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii