Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diabetul zaharat, boala secolului 21

ro

23 Aug, 2016 21:20 2117 Marime text
Stilul de viață nesănătos, stresul, ritmul amețitor în care trăim, calitatea vieții, toți acești factori ne influențează starea de sănătate, fizică și psihică.

Astfel, medicii constată că anumite afecțiuni se manifestă în mod îngrijorător în ultimii ani, devenind așa-numitele „boli ale secolului 21”: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, depresia, Alzheimer, scrie romaniatv.

Diabetul ocupă un loc din ce în ce mai important în acest top, iar diabetul zaharat de tip 2 este cea mai des întâlnită formă a bolii.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2030, există pericolul ca diabetul să reprezinte cea de-a șaptea cauză de deces, pe glob.România se află pe locul 2 în Europa în ceea ce privește incidența diabetului zaharat de tip 2; prevalența acestei afecțiuni la populația adultă este de 11,6 %, adică aproximativ 2 milioane de persoane, iar prediabetul are o prevalență de peste 16 %.

„Diabetul zaharat tip 2 se tratează prin modificarea stilului de viață, medicamente orale și insulina. Unii oameni își pot ține diabetul sub control printr-o alimentație echilibrată și sport, dar majoritatea pacienților vor necesita tratament medicamentos și/ sau insulină. Diabetul zaharat de tip 2 este o boală evolutivă”, afirmă doctorul Ioana Florențiu.

Există și anumite persoane ce prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta diabet zaharat tip 2, respectiv: cele trecute de 40 ani, supraponderale sau obeze, sedentare.

sursa foto: gorjeanul.ro

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii